Verzekeraar dekt schade door cybercriminaliteit

Dit artikel delen:

Sinds kort biedt verzekeringsspecialist Marsh organisaties de mogelijkheid zich te verzekeren tegen de financiële gevolgen van cybercrime. Met de Dataguard verzekering worden IT-risico's eerst in kaart gebracht en worden vervolgens de informatie-systemen zo goed mogelijk beschermd.

Marsh stelt hiermee de enige partij in Nederland te zijn die zowel de indirecte als de directe financiële gevolgen van cybercriminaliteit dekt. Volgens Erik van de Velde, Executive Broking Specialist bij Marsh, sluiten de traditionele verzekeringspolissen vaak de cyberrisico’s uit. Hierdoor kunnen organisaties geen dekking krijgen voor de financiële gevolgen van opzettelijke schade, fraude, menselijke fout of virussen.

"Dit is opmerkelijk aangezien het vaak om bedrijfskritische processen gaat en de schade enorm kan oplopen." Indien een groot postorderbedrijf een dag uit de lucht is, loopt het al snel zo’n 15.000 orders mis. Op jaarbasis loopt de schade dus al snel op tot vele miljoenen euro’s.

Van de Velde constateert een toenemende vraag uit de telecommerce en e-commerce branche, maar ook bij ziekenhuizen waar de afhankelijkheid van IT-systemen groot is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-06T11:03:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.