VS verplicht encryptie overheidslaptops

Dit artikel delen:

Databeveiliging blijft lastig, met name voor overheden. De Amerikaanse regering neemt nu stappen.

De regering van de Verenigde Staten legt federale overheden die burgerzaken behandelen nieuwe beveiligingsmaatregelen op. Opvallendste maatregel is de verplichte encryptie van data op laptops en handcomputers. Uitzondering geldt voor data die specifiek zijn geclassificeerd als 'niet gevoelig' door een bevoegde directeur van de betreffende overheidsinstantie.

Deze maatregel maakt deel uit van nieuwe beveiligingsrichtlijnen van het Office of Management and Budget van het Witte Huis. De federale instanties hebben anderhalve maand de tijd om deze nieuwe regels te implementeren. Het voornaamste doel is het beschermen van persoonlijke informatie van burgers en werknemers.

De afgelopen maanden zijn in de VS meerdere diefstallen van overheidslaptops en databestanden gepleegd, waarbij de gegevens van miljoenen mensen in verkeerde handen zijn gevallen. Dit betrof onder meer sofi-nummers, naw-gegevens (naam, adres en woonplaats) en zelfs creditcardnummers.

Één van de geruchtmakende diefstallen was die van een thuis liggende laptop van een Veteran's Association-medewerker met gegevens van ruim 26 miljoen ex-militairen. De twee maanden geleden gestolen laptop, is inmiddels teruggevonden. De FBI verklaart dat de bewuste data niet zijn aangeraakt door de dieven. Een andere opvallende datadiefstal betrof twee laptops van de FTC (Federal Trade Commission) met gegevens van honderdtien mensen die worden verdacht van het verspreiden van spam en spyware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-07T12:54:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.