Scouting Hong Kong spoort illegale films en muziek op

Dit artikel delen:

Mensen die in Hong Kong hun muziek en films uit nieuwsgroepen halen, moeten oppassen. De gemeentelijke overheid zet jongeren van de scouting in om in deze groepen te zoeken naar overtreders van de wet en schenders van het auteursrecht.

De overheid in Hong Kong is van plan om tweehonderdduizend jongeren werven die in de nieuwsgroepen zoeken naar illegale kopieën van films en muziek. Alle scouting-leden tussen 9 en 25 jaar oud zijn verplicht mee te doen aan de actie. De jongeren moeten de misbruikers aangeven bij de politie.

De Youth Ambassadors-campagne begint vandaag. In een lokaal stadion zullen 1600 jongeren aangeven dat ze mee willen doen. Dat doen ze in het bijzijn van ministers en vertegenwoordigers van de film- en muziekindustrie in Hong Kong.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lekker goedkoop, en de overheid mag zeker de pegels vangen van instanties als RIAA/MPAA e.d?
Gezien de leeftijden lijkt het wel kinderarbeid...

Hoewel ik denk dat het psychologisch gezien onjuist is kinderen te leren te spioneren bij vrienden en kennissen om er vervolgens over te klikken, lijkt het mij ook wel wat op deze wijze illegale MS-producten op te sporen en aan te geven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-19T11:56:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.