McAfee lanceert online-beveiligingsdienst

Dit artikel delen:

McAfee heeft zijn online-beveiligingsdienst voor consumenten-pc's gelanceerd. De dienst (codenaam Falcon) omvat vier verschillende suites, of niveaus van beveiliging dan wel service. Verder dicht het bedrijf nu gaten in zijn SecurityCenter-software.

McAfee brengt nu een patch uit voor beveiligingsgaten in het SecurityCenter-component van zijn antivirussoftware, zowel de consumenten- als de mkb-uitvoeringen. De bewuste gaten maken het voor kwaadwillenden mogelijk computers op afstand over te nemen, meldt McAfee.

De nu verschenen patch is voor SecurityCenter versie 7. Gebruikers van oudere versies, waarin de gaten ook zitten, krijgen ook een patch. De betreffende gaten zijn vanaf versie 4.3 aanwezig. SecurityCenter is McAfee's overzichtshulpmiddel voor de status van de beveiliging van pc's. Die software neemt de functie over van het in Windows ingebouwde Beveiligingscentrum (toegankelijk via het Configuratiescherm).

Ondertussen heeft McAfee dus ook zijn online-beveiligingsdienst (ontwikkeld onder de codenaam Falcon) gelanceerd. Het volgt daarmee Microsoft die onder de Windows Live-vlag ook online-antivirus en antispyware (genaamd OneCare) aanbiedt. Concurrent Symantec komt ook met een online-beveiliging (onder de naam Norton 360, codenaam Genesis) en heeft onlangs de relatie met zoekmachine annex portal Yahoo al aangehaald. McAfee benadrukt de keuzemogelijkheid van zijn dienst - namelijk de vier suites - voor klanten, die niet aanwezig zou zijn bij concurrenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-02T13:24:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.