Duitse beveiligingsexpert kraakt rfid-paspoort

Dit artikel delen:

Een Duitse beveiligingsexpert heeft het rfid-paspoort gekraakt. Bovendien liet hij zien hoe makkelijk het is de rfid-chip die in het paspoort zit te klonen.

Lukas Grunwald, werknemer van DN-Systems in Duitsland, liet zijn ontdekking zien op de Black-Hat conferentie in Las Vegas, ook wel de hackersconferentie genoemd omdat beveiligingsexperts uit de hele wereld laten zien hoe systemen te kraken zijn.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om de informatie die op de chip staat te versleutelen. De gegevens zijn dus makkelijk te lezen. Volgens Grunwald zijn ze daarom ook makkelijk te kopiëren en op een nieuwe chip te zetten. Hij slaagde erin het paspoort te kopiëren. Hij zegt dat het bestuderen van de specificaties van elektronische paspoorten, die in te zien zijn op de site van de International Civil Aviation Organization, hem de meeste tijd kostte.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-08T11:06:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.