Nieuw patchrecord voor Microsoft

Dit artikel delen:

Eenmaal per maand verschijnen er patches van Microsoft. Een mogelijke inbreuk op Windows media zorgt echter voor een tussentijdse patch.


Microsoft geeft sinds 2003 eens per maand patches vrij. Voor het bedrijf is dit goedkoper en het verhoogt ook de betrouwbaarheid van de patches. Volgens columnist Bruce Schneier van Wired is er nog een andere reden. Financieel gezien merkt Microsoft weinig van het later uitbrengen van de patch. Gebruikers kopen het product toch wel.

Vorige week kwam een hacker echter met een tool dat ervoor zorgt dat de DRM bescherming van Windows Media 10 en 11 files vervalt. De gebruiker zal niet klagen als dit lek niet gemaakt wordt, maar de relatie van Microsoft met de grote platenmaatschappijen staat wel op het spel, schrijft Schneier. Daarom wordt er niet gewacht op de volgende patchronde, maar dicht Micrsoft dit lek binnen drie dagen. Een nieuw record.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-12T12:26:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.