Dell en Symantec bieden combi voor mailbeveiliging

Dit artikel delen:

Dell haalt Symantec aan om zijn serverpakket met Microsofts mailserver Exchange te combineren met beveiligingssoftware. Dit zogeheten Secure Exchange is een kant en klare installatie, met modulaire uitbreidingsmogelijkheden, voor het midden- en kleinbedrijf.

Het gecombineerde pakket bevat de 2003-versies van Windows Server en Exchange naast antivirus-, antispam- en archiveringssoftware van Symantec. Het complete pakket draait op een Dell-server met opslagsysteem van partner EMC. Dell levert deze mail-oplossing nu in de Verenigde Staten en Europa. De directe pc-leverancier verzorgt zelf de ondersteuning, maar de samenwerking met Symantec voorziet wel in derdelijns ondersteuning door die softwareproducent.

Vice-president Brad Anderson van Dell en group president Jeremy Burton van Symantec (voorheen van Veritas) zeggen dat deze oplossing is voortgekomen uit Dells eigen worsteling met spam en virussen. "Zo'n 90 procent van onze binnenkomende mail is spam, dat belast dus de infrastructuur", aldus Anderson. Hij stelt dat veel bedrijven hiermee worstelen, maar dat het mkb er vooral moeite mee heeft. De instapuitvoering van het combinatiepakket ligt rond de 50.000 dollar voor vijfhonderd mailboxen.

Anderson zei tegen Computable dat dit slechts de eerste aankondiging is in een reeks van dergelijke oplossingen. Hij gaf geen details, maar noemde wel de namen van ict-leveranciers (en partners) als Microsoft, Oracle, Cisco en EMC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-21T11:28:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.