Praktisch wetenschappelijk onderzoek naar veiligheid

Dit artikel delen:

Op zowel nationaal als op Europees niveau is het noodzakelijk om praktisch onderzoek te doen op het gebied van veiligheid. Technologie moet een bondgenoot zijn in de strijd voor meer veiligheid.

Dit was de boodschap van Minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes die de deelnemers van het veiligheidscongres 'Kansen voor Nederland: het European Security Research Programme (ESRP) en het nationaal onderzoeksprogramma veiligheid, technologie en innovatie' toesprak. Tijdens dit congres kregen de deelnemers de kans hun mening te geven over het rapport van de European Security Research Advisory Board (ESRAB). Het rapport is
de basis voor het onderdeel security in het zevende kaderprogramma van de Europese Commissie. Daarnaast werd tijdens het congres een link gelegd met de nationale onderzoeksprogramma's.

Tijdens het congres werd aandacht besteed aan het nationale R&D-programma 'Veiligheid' dat in ontwikkeling is en waarvoor het Ministerie van BZK de eindverantwoordelijkheid heeft. Dit betreft een vraaggestuurd onderzoeksprogramma op het gebied van maatschappelijke veiligheid. Verschillende departementen, bedrijven, kennisinstellingen, en
operationele diensten zijn verenigd in de 'arena Maatschappelijke Veiligheid', waarin de behoeftes naar kennis en innovaties kenbaar zijn gemaakt. Deze behoeftes komen terug in het onderzoeksprogramma.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-12T12:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.