Trend Micro presenteert hardware e-mailbeveiliging

Dit artikel delen:

Trend Micro, de Taiwanese leverancier van anti-virussoftware en contentbeveiligingsoplossingen, is op de hardware-tour. Het bedrijf presenteert op de Infosecurity-beurs zijn apparaat voor e-mailbeveiliging.

Deze roodgekleurde Interscan Messaging Security Appliance 5000 bevat software waarmee organisaties zich kunnen beschermen tegen verschillende e-mail-bedreigingen, zoals spam, phishing, bots, spyware en virussen.

Van oudsher is Trend Micro, opgericht in 1989, een leverancier van antivirus-software aan de zakelijke markt. "Eerst was het bedrijf gericht op het beveiligen van servers, hard in de modem", vertelt Luc Eeckelaert, business unit manager Trend Micro Benelux. "Daarna werd internet-toegang belangrijk, met gateway-beveiliging en vervolgens kwam e-mail in de mode en het beveiligen van mailservers."

Met de introductie van een hardwareproduct kunnen bedrijven en organisaties de beveiliging van hun e-mailverkeer via één apparaat regelen. Het liefst had Eeckelaert gezien dat het 'boodschapuitwisselingsbeveiligingsapparaat' een jaar eerder was uitgebracht. Nu moet het bedrijf een groot offensief lanceren om de markt te laten weten dat Trend Micro tegenwoordig ook in hardware doet. "Gelukkig kan het dealerkanaal in Nederland ook hardware aan."

Het bedrijf bouwt niets zelf, maar laat de op Linux draaiende Interscan Messaging Security Appliance 5000 assembleren met behulp van onderdelen van een aantal toeleveranciers en de eigen software. De assemblage loopt via Sanmina-SCI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-12T17:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.