Sectra beveiligt gevoeilige overheidsinformatie

Dit artikel delen:

Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) heeft het encryptiesysteem Tiger XS van het Zweedse Sectra goedgekeurd voor beveiligde communicatie. Binnen de gehele overheid mag er nu mee worden gewerkt.

Sectra levert veilige mobiele communicatiesystemen Sinds 2005 heeft de Zweedse firma overeenkomsten gesloten met diverse Nederandse overheidsinstanties, waaronder het ministerie van Defensie, voor het leveren van encryptiesystemen voor beveiligde mobiele en vaste communicatie.

Dankzij de goedkeuring van het NBV kan Tiger X binnen de overheid op brede schaal gebruikt worden als zwaar beveiligingsmiddel voor het uitwisselen van gevoelige informatie, ongeacht of deze wordt gecommuniceerd via een mobiele telefoon, vaste telefoonlijn, conferentietelefoon of computer.

Jeroen de Muijnck, directeur Sectra Nederland, vertelde op de Infosecurity-beurs dat de overheden zelf de algoritmen aanleveren voor het versleutelen van de informatie via Tiger XS.

Sectra werd in 1978 opgericht als afsplitsing van het Linköping Institute of Technology. Het encryptiebedrijf bedient voornamelijk ministeries van defensie en andere overheidsdiensten in NAVO-landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-12T17:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.