Gebruik internettaps meer dan verdubbeld

Dit artikel delen:

Politie, justitie en opsporingsdiensten maken steeds vaker gebruik van internettaps. Dit jaar werden er 31 taps geplaatst; vorig jaar was dit aantal nog vijftien.

Dit blijkt uit cijfers van het NBIP, de beheerorganisatie voor internetproviders. Providers zijn sinds 2002 verplicht om het aftappen mogelijk te maken. Bij de organisatie zijn nu zo’n 44 providers aangesloten. Het is voor het eerst dat hierover cijfers naar buiten komen. De organisatie schat in dat politie en justitie dit jaar tot nu toe zo’n honderd keer van de tap gebruik hebben gemaakt. Het is niet bekend of met de taps criminelen zijn opgespoord.

Het plaatsen van de 31 taps kostte de internetaanbieder in totaal 293.000 euro. Dat komt neer op bijna 10.000 euro per tap. Justitie vergoedt per tap iets meer dan 13 euro, dit bedrag werd vorig jaar ingesteld. Daarvoor mochten providers al hun tapkosten declareren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-18T11:53:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.