Windows XP krijgt pas in 2008 derde Service Pack

Dit artikel delen:

Microsoft verwacht het derde Service Pack voor Windows XP niet eerder klaar te hebben dan de eerste helft van 2008. Windows XP SP3 had aanvankelijk dit jaar uit moeten komen, maar dat was al uitgesteld tot de tweede helft van 2007.

Microsoft heeft geen officiële reden gegeven voor de vertraging in het uitbrengen van SP3, maar de reden moet gezocht worden bij Windows Vista. Het ontwikkelen, uitbrengen en patchen van dit besturingssysteem heeft prioriteit boven de oude besturingssystemen.

Elke vertraging voor het al jaren in ontwikkeling zijnde Vista heeft zo dus ook gevolgen voor de ontwikkeling van SP3. Critici stellen dat het uitstel voor SP3 Microsoft ook niet slecht uitkomt; meer gebruikers zullen om deze reden overstappen naar het 'veiligere' Vista.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Men heeft natuurlijk de vrijheid om niet over te stappen naar Windows Vista maar Open Software te gaan gebruiken. Scheelt in elk geval de nodige duiten en men heeft nu ruimschoots de tijd om er eens serieus naar te gaan kijken.

Alleen zijn helaas je leveranciers (en zelfs afnemers) in het bedrijfsleven meestal (lees: nooit) bereid om Open Source te ondersteunen. Als je om een overzicht vraagt of een temple zal je in de regel een Excel XP of 2003 bestand krijgen met daarin coding die alleen in Excel XP/2003 werken. Dat heet "Intellectueel Eigendom", zou eerder iets van "Intellectueel Eigendomheid" kunnen heten, want "samenwerken" en "gratis" zijn nog altijd 2 woorden die niet samen als het op I.E. aankomt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-20T11:52:00.000Z Redactie Computable/PCM