Spamhaus mag domeinnaam houden

Dit artikel delen:

Antispammer Spamhaus mag haar domeinnaam behouden. Een Amerikaanse rechter heeft besloten internetbeheerder ICANN niet te vragen de domeinnaam Spamhaus.org te blokkeren.

Begin oktober overwoog het Amerikaanse gerechtshof nog de domeinnaam Spamhaus.org door internettoezichthouder ICANN te laten schrappen. Spamhaus weigerde de geblokkeerde spammer e360Insight van de Spamhaus-blacklist te verwijderen. De antispammer moest eerst duidelijk aantonen waarom het niet aan dit gerechtelijke bevel wilde voldoen. Ook wilde de rechter weten waarom Spamhaus de oplegde boete van 11,7 miljoen dollar niet wilde betalen.

Volgens de rechter zou het blokkeren van de domeinnaam een te zware straf zijn. “Het zou alle gerechtelijk online activiteiten van Spamhaus blokkeren en niet alleen die met deze zaak te maken hebben”, aldus rechter Charles Kocoras.

Spamhaus trekt zich in het algemeen weinig aan van Amerikaanse uitspraken. Volgens de antispammer heeft het Amerikaanse gerechtshof geen recht om sancties tegen Spamhaus op te leggen, omdat deze is gevestigd in Groot-Brittannië. Gewoonlijk eindigen de rechtszaken tegen Spamhaus dan ook voortijdig. Marketingbedrijf e360Insight vroeg echter aan de rechter om de domeinnaam van Spamhaus te blokkeren.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-10-25T07:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.