Nieuw gat in XML-component IE al misbruikt

Dit artikel delen:

In de XML Core Services van Microsoft is een 'kritiek' lek ontdekt dat volgens de softwaregigant al actief wordt gebruikt. Voor het lek is nog geen patch beschikbaar.

De fout wordt door verschillende beveiligingsbedrijven aangeduid als kritiek. Het lek wordt veroorzaakt door een fout in de XMLHTTP 4.0 Active Control en kan gebruikt worden om controle over het systeem te krijgen. Een gebruiker van Internet Explorer moet eerst een speciaal gemaakte website bezoeken voordat een kwaadwillende het systeem over kan nemen, aldus het Deens beveiligingsbedrijf Secunia.

Microsoft erkent op de website dat het lek al gebruikt wordt door kwaadwillenden. “We zijn ons bewust van het kleine aantal aanvallen die het gemelde lek gebruiken”, schrijft de softwaregigant. Het bedrijf bepaalt nog of de patch wordt uitgegeven bij de maandelijkse patchronde of dat het eerder gebeurt. Dit ligt aan de verzoeken van de klanten. Komende week dinsdag vindt de volgende patchronde plaats.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-07T10:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.