Microsoft brengt eerste kernelinterfaces Vista

Dit artikel delen:

Microsoft heeft de eerste, voorlopige set interfaces voor kernel-API's van Windows Vista vrijgegeven. Het bedrijf komt hiermee beveiligingsbedrijven tegemoet die zich buitengesloten zagen door de kernelbescherming in de semi-64-bit uitvoering van Vista.

Microsoft deelt nu de draft van de nieuwe beveiligings-api's (application program interfaces). Daarmee kunnen de leveranciers van antimalware-producten dieper gaan in de nieuwe versie van het marktdominante pc-besturingssysteem. De Windows-producent, die tegenwoordig ook antivirus- en antispyware-software levert, beweerde aanvankelijk dat externe partijen geen toegang tot de kernel behoeven.

Leveranciers McAfee en Symantec protesteerden tegen hun buitensluiting van de diepste interne regionen van Vista. Zij stelden dat hun producten daardoor minder goed zouden werken, zeker gezien het feit dat kwaadwillenden de kernelbescherming in Vista al hebben gekraakt. Malware zou daarmee per definitie 'lager' kunnen zitten dan de beveiligingssoftware. Mogelijke uitzondering zou natuurlijk Microsofts eigen beveiligingsprogrammatuur zijn.

Diverse beveiligingsleverancier bekijken nu de draft-api's en aanvullende informatie voor Vista. Symantec en McAfee, die tot op heden geen blad voor de mond namen in deze kwestie, onthouden zich nog even van commentaar; zij willen eerst evalueren wat Microsoft nu precies heeft gebracht. Ondertussen bevestigen woordvoerders van de Windows-producent dat de uiteindelijke api's op de markt komen in Vista's eerste Service Pack (SP1), dat in de tweede helft van 2007 uitkomt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-21T09:35:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.