Straffen voor slecht beveiligen netwerk

Dit artikel delen:

De Amerikaanse staten Californië en New York hebben wetten op stapel staan om het gebruik van slecht beveiligde draadloze netwerken te beboeten. Bedrijven moeten hun draadloos net goed vergrendelen. Gebeurt dat niet, dan kunnen ze een boete krijgen.

In sommige gevallen zal het lastig zijn om zo'n netwerk dicht te spijkeren. Als het een publiek toegangspunt is bijvoorbeeld, moet de eigenaar borden ophangen die internetters waarschuwen dat ze hun eigen beveiligingsmaatregelen moeten treffen. In Europa zijn er nog helemaal geen regels bedacht. Wie dat wil kan toegang zoeken via een openbaar WiFi-netwerk met alle consequenties voor de informatiebeveiliging van dien. Het verkeer tussen laptop en toegangsrouter is uit te lezen, bijvoorbeeld als de aanbieder niet met WPA-beveiliging werkt.
Wie zich goed wil beveiligen op een openbaar WiFi-punt kan gebruik maken van het Internet Anonym vpn-product van Steganos. Deze specialist in steganografie (informatie verstoppen in grafische of audio-bestanden) heeft een vpn-dienst ontwikkeld waarmee de draadloze verbindingen in een openbare hotspot goed af te schermen zijn. Naast het voorkomen van het afluisteren bouwt de dienst ook een connectie op tussen de laptop en de Steganos-server. Dit resulteert in anonimiteit doordat niet meer te traceren is vanaf welk uniek ip-adres dingen gedaan zijn op internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-12T12:28:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.