Identiteitsdiefstal grote kostenpost

Dit artikel delen:

Identiteitsdiefstal kost consumenten en bedrijven in de Verenigde Staten jaarlijks vijftig miljard dollar. Het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken berekent de schade van identiteitsdiefstal op 3,2 miljard dollar over de afgelopen drie jaar en het Australische Centre for Policing Research schat de kosten op drie miljard Amerikaanse dollars per jaar.

Dat heeft McAfee berekend in een rapport over identiteitsdiefstal. Volgens McAfee is het aantal keyloggers van januari 2004 tot mei 2006 met 250 procent gestegen. Cijfers van de Anti-Phishing Working Group laten een toename zien met de factor 100 in het aantal meldingen van phishing.

Volgens Jeff Green, senior vice president van McAfee is identiteitsdiefstal alleen te bestrijden op basis van bewustzijn, verhoogde waakzaamheid en een gezonde dosis wantrouwen. "Je moet op de eerste plaats begrijpen waar je zelf kwetsbaar bent, hoe identiteitsdiefstal in zijn werk gaat en waarom het voor cybercriminelen zo interessant is. Als je dat inziet, dan kun je ook de nodige maatregelen nemen om te voorkomen dat je er slachtoffer van wordt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is op zich weer een aardig voorbeeld van het sterke kosten denken in de ICT en niet denken in termen van investeringen waarmee bestaande reeele probleem opgelost kan worden.

In het Europese project Prime ( https://www.prime-project.eu/ ) zijn (research) oplossingen ontwikkeld om identiteits diefstal op het internet en dus de veiligheid van het internet een stuk te verbeteren.

Het zou de Telecom Operators en overheden sieren meer geld te investeren in de invoering van reeds bestaande oplossingen voor dit reeele en serieuze probleem.

Ook in het operationele FreeMove Quantum Exchange research prototype wordt wiskundig bewijsbare identificatie gebruikt, bijvoorbeeld met elektronische handtekeningen en watermerken welke (optioneel onzichtbaar) opgenomen kunnen worden in FreeMove Quantum Exchange files en documenten. Een beschrijving van deze zogenaamde steganografie functionaliteit in het FreeMove Quantum Exchange Prototype voor identificatie / bewijs van echtheid kan bekeken worden op de URL http://docs.google.com/Doc?id=dds86766_0drrp6t

Een voorbeeld van de steganografie functionaliteit van de FreeMove Quantum Exchange welke hierboven beschreven is, is te vinden op de URL http://picasaweb.google.com/

In dit document is beveiligde annotatie informatie onzichtbaar opgenomen (beide wiskundig bewijsbaar). Het betreft de statistische afleiding van de Wet van Boltzmann op basis van de Quantum Theorie. De waarde van de constante -1 in de Wet van Boltzmann S = k.(ln(n)-1) was voordat deze afleiding bekend was onbekend.

De onzichtbare beveiligde informatie in een content (bijvoorbeeld een document, stream of file) kan echter allerlei identificatie functies hebben, zoals een elektronische handtekening (voor bewijs van de afzender / opsteller van de content), een electronisch watermerk (voor bewijs van echtheid van het content) of een electronische vingerafdruk van de inhoud van de content (als bewijs dat de content ongewijzigd is).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-16T10:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.