Phisher hangt honderd jaar cel boven het hoofd

Dit artikel delen:

De verenigde Staten gaat phishing hard aanpakken. In California is zojuist een 'dader' voor de rechtbank gedaagd die, als het openbaar ministerie haar zin krijgt, honderd jaar gevangenisstraf tegemoet ziet.

Vorig jaar werd de verdachte betrapt op Phishing, het misleiden van internetgebruikers om achter hun persoonsgegevens te komen. De 45-jarige phisher had het voorzien op AOL-gebruikers. Hij stuurde ze nep-mails uit naam van de factureringsafdeling waarin de slachtoffers gevraagd werd hun accountgegevens en creditcardinformatie te updaten. Uiteraard kwamen de nietsvermoedende slachtoffers terecht op een site van Goodin zelf, in plaats van de AOL-site. Goodin misbruikte de gegevens om spullen te kopen.

Naast 'phishing' staat hij ook terecht voor het ongeoorloofd gebruiken van een credit card, voor fraude via internet, voor het bezitten van meer dan vijftien credit cards, voor het lastigvallen van getuigen, voor het niet verschijnen in de rechtzaal en voor het misbruiken van het AOL-logo.

De aanklager heeft 101 jaar gevangenisstraf geëist tegen de beklaagde. De uitspraak is op 11 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat is goed, hl goed zelfs, een zware straf zal de mensen eerder afschrikken om dingen als Phishing uit te gaan voeren, ik ben hier voorstander van, ik hoop dat ooit heel Nederland zo over de strafrecht praktijken in Nederland gaat denken. Geef mij maar zware straffen, ik wordt een beetje ziek van al die Web-criminaliteit. Geef maar eens een goed voorbeeld en geef alleen al voor de uitzondering gewoon 101 jaar.

De FBI maakt wel degelijk gebruik van deze Phisher's, van wie moeten zij het anders leren ? Hackers hebben jaren lang kennis doorgegeven aan de FBI, ze werden er zelfs voor betaald.

Ik vind het wat overdreven, zeker als je nagaat dat je hier voor moord nog geen 10 jaar krijgt...

In Nederland zou hij een voorwaardelijke straf krijgen. Strafrecht deugt hier niet

Ach, de man wordt veroordeeld voor een heleboel meer dan enkel phishing.. en bewijzen zat lijkt me, die krijgt heus z'n straf wel. Ik geloof zelf niet zo in de kracht van hele hoge straffen en 101 jaar eisen terwijl de man al 45 is vind ik niet echt realistisch. Een 'voorbeeld stellen' bestaat trouwens niet in ons strafrecht; en gelukkig maar. Ik hoop dat je gauw weer beter bent.

Alhoewel 101 imho wel een beetje bizar is, vind ik het daarentegen ook wel goed dat dit soort praktijken nu eens hard aangepakt worden.

wat denken die gekke amerikanen toch te bereiken met 100 of meer jaar cel, noem het gewoon levenslang, is al dramatisch genoeg toch?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-19T10:52:00.000Z Redactie Computable/PCM