Nieuwste beveiligingsupdate blokkeert IE 7

Dit artikel delen:

Gebruikers van Internet Explorer 7 kunnen problemen ondervinden bij het openen van de browser nadat een beveiligingsupdate is geïnstalleerd. Microsoft biedt twee oplossingen.

Door de mei-update van de softwarebeveiliging van Internet Explorer 7 kunnen sommige gebruikers de browser niet meer openen. Microsoft meldt dat het probleem zich voornamelijk voordoet op computers die draaien op het besturingsprogramma Vista en waar de map met tijdelijke internetbestanden door de gebruiker handmatig is verplaatst naar een andere locatie.

Als na de beveiligingsupdate IE 7 wordt opgestart, opent een beveiligingswaarschuwing met de vraag om het bestand "navcancl" op te slaan. Zodra de gebruiker het dialoogvenster sluit, kan hij Internet Explorer 7 niet meer openen. De oorzaak hiervan ligt volgens de softwaregigant in de ontoereikende rechten van de verplaatste map Tijdelijke Internetbestanden. Deskundigen raden aan deze map terug te plaatsen naar zijn oorspronkelijke locatie. Een andere optie is om de rechten van de verplaatste map Tijdelijke Internetbestanden aan te passen naar "Full Control Allow".

Ook onder Windows XP SP2 en Windows Server 2003 kan het euvel zich voordoen, maar dan alleen als de map Tijdelijke Internetbestanden in zijn geheel is verwijderd of als de rechten voor deze map zijn veranderd.

Meer informatie over dit probleem is te vinden op http://support.microsoft.com/kb/937409.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-18T10:45:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.