Nederlandse merken vaak misbruikt door phishers

Dit artikel delen:

Nederlandse merken worden bij 2 procent van de phishingaanvallen misbruikt. Ook met het hosten van nepsites staan we in de top tien. Verder ontdekten de onderzoekers een phishingkit die binnen seconden een nieuwe website neerzet.

2 procent van de merken die door phishers worden misbruikt komt uit Nederland. Dat blijkt uit het maandelijkse online frauderapport van RSA, de beveilingsdivisie van EMC. De Nederlandse merken kwamen in mei binnen in de top tien, maar zijn daar in juni niet uit verdwenen. Amerikaanse merken worden door phishers het meest misbruikt. 70 procent van de bedrijven die door phishers gebruikt worden komen uit de Verenigde Staten.

Ons land staat ook in de top tien als het gaat om het hosten van phishingsites. 3 procent van deze sites wordt in Nederland gehost. De meeste sites worden in de Verenigde Staten gehost, namelijk 59 procent.

RSA ontdekte tijdens het onderzoek ook dat er een ‘plug-and-play' phishingkit bestaat die met een dubbelklik een nieuwe phishingsite neerzet. De kit bestaat uit een php-bestand dat automatisch alle benodigde bestanden en mappen op een gekraakte server creëert. Dit proces duurt slechts enkele seconden.

Bij de eerdere phishigkits moet een phisher verschillende keren de server hacken om daar de verschillende bestanden, php-files, html-bestanden, foto's en logo's weg te halen. Met deze nieuwe kit kan een phisher veel sneller te werk gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-10T10:32:00.000Z Rian van Heur