Foto's vervangen vervormde letters tegen spam

Dit artikel delen:

Microsoft experimenteert met nieuwe manieren tegen geautomatiseerde spamverzending. Willekeurige fotootjes komen in de plaats van de vervormde letters die tot dusver werden gebruikt als bewijs voor menselijke interactie. Echte spammers weten immers raad met de letters.

De bekende vervormde letters waarmee je sinds een paar jaar op internet bewijst dat je een mens bent en geen machine, gaan verdwijnen. Op dit moment moet je op vrijwel iedere site bij het plaatsen van een reactie of het aanmaken van een e-mailadres een reeks van vervormde letters intikken. Maar bij Microsoft zijn ze hard bezig om de letters te vervangen door foto's die je moet omschrijven.

Een onderzoeker van Microsoft sprak eind vorige week tijdens een conferentie in Seattle over deze nieuwe techniek waarmee de menselijke interactie op internet kan worden gecontroleerd. Er is volgens hem behoefte aan een nieuwe techniek, aangezien de nu veelgebruikte methode van de vervormde letters, captcha's genoemd, gekraakt kan worden door professionele spammers. Ook Panda, leverancier van beveiligingssoftware, kwam er laatst achter dat spammers de captcha's kunnen omzeilen waardoor ze alsnog geautomatiseerde reacties op fora kunnen plaatsen. Of valse e-mailaccounts aanmaken.

Het idee is om zestien of meer fotootjes door de gebruiker te laten omschrijven. Hiervoor moet dan wel een enorme database met afbeeldingen worden aangelegd. Er is inmiddels een bètaversie van de fotoherkenningstoepassing Asirra beschikbaar op de site van Microsoft. Asirra gebruikt momenteel voornamelijk afbeeldingen van huisdieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant. Ik was al benieuwd hoe lang het zou duren voordat de vervormde letters niet meer gebruikt zouden kunnen worden. Ik heb nu al een paak keer dusdanig vervormde letters of geluidsfragmenten voor me gekregen die ik zelf niet eens goed kon zien of horen....

Ik vroeg me al af of het niet handig is om met Fickr in zee te gaan, maar ik zie dat Asirra al iets dergelijks gedaan heeft: ze gebruiken de fotodatabase van Petfinder.com, met foto's van honden en katten. Slim.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-07T11:39:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.