Gratis online cursus beveiliging bij Security School

Dit artikel delen:

Voor ict-managers is het belangrijk dat zij de juiste kennis bezitten, zodat zij leveranciers een goede opdracht kunnen geven. Om deze kennis bij te spijkeren kunnen ict-managers terecht op Security School van Marqit. Deze site biedt online gratis lessen over verschillende onderwerpen op het vlak van beveiliging.

Marqit lanceert een gratis onlinecursus op het gebied van beveiliging. De cursus Security School moet ict-managers een aanvulling bieden op hun basiskennis van beveiliging.

In de lessen komen verder onderwerpen als virtual private networking (vpn) en identity & access management (autorisatiebeheer) aan bod. Elk onderwerp wordt door een ervaren internationale gastdocent in een webcast van een uur duidelijk gemaakt. Ook praat diezelfde gastdocent in een podcast over de recente ontwikkelingen of gaat hij in een artikel dieper op de zaken in.

Nederlandse visie

Daarnaast komt ook de Nederlandse visie over de onderwerpen aan bod in verschillende cursussen. Dat doet Security School de ene keer door een specialist over het onderwerp te laten schrijven, de andere keer kan dat gebeuren door een praktijkcase over het onderwerp.

Kennistest

Aan het einde van ieder hoofdstuk en iedere cursus zit een kennistest over het onderwerp. "Zo kun je vrij snel zien welke onderwerpen nog niet helemaal duidelijk zijn", zegt Roderick Wijsmuller, managing director van Marqit.

Leverancier

Marqit wil ict-managers meer kennis over bepaalde zaken bijbrengen, zodat zij beter met hun leverancier kunnen praten. Wijsmuller: "Pas wanneer je als opdrachtgever precies weet wat je wilt, kan een leverancier daar goed op inhaken. Je zou dat volwassen opdrachtgeverschap kunnen noemen." Ook krijgen geregistreerde gebruikers toegang tot meer praktijkcases en whitepapers.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit kan ik alleen maar toejuichen..Managers die echt - inhoudelijk - verstand hebben van de zaken die ze behoren te managen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-08T09:57:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.