Managed hosting door True

eBay gaat gebukt onder Botnet-aanval

 

Een aanval van een botnet, die al een week duurt, begint gevaarlijk te worden voor de gebruikers van eBay. De online veilingdienst wil geen informatie geven over de aard en de omvang van de aanval op zijn servers, maar het is duidelijk dat een netwerk van zombies het heeft voorzien op de populaire veilingsite.

Een leger van zombiecomputers beukt constant in op de servers van eBay in een poging om door te breken tot de gebruikersaccounts vol met financiële en persoonlijke informatie. Volgens het beveiligingsbedrijf Aladdin Knowledge Systems is de zombieaanval al een week aan de gang.

De infectie door de zombies is ingewikkeld en zo geprogrammeerd dat het in stukjes wordt ingeladen. Ongeveer driehonderd geïnfecteerde websites verspreiden het virus onder bezoekers. Het virus gaat dan het web over, op zoek naar de verschilende stukjes informatie die het nodig heeft om eBay aan te vallen.

Volgens Aladdin Knowledge Systems heeft het virus vier stadia nodig om alle benodigde informatie te vinden. Het is niet bekend hoeveel computers zijn besmet en meedoen met de aanval. Aladdin Knowledge Systems ontdekte de aanval van het botnet op eBay door zijn eSafe SecureSurfing-pakket. Het pakket is bedoeld voor internet service providers om besmette websites te monitoren en te filteren.


Bron: eweek.com

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2119916). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Indien het mogelijk is om te achterhalen waar deze virussen oorspronkelijk vandaan komen dan is het toch denkbaar dat dit soort aanvallen direct dan wel heel snel in de kiem wordt gesmoort.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×