Managed hosting door True

ITU pakt cybercrime aan

 

Cybercrime

Cybercrime kan alleen succesvol bestreden worden door een wereldwijde aanpak. Dat denkt de International Telecommunication Union (ITU). Daarom heeft de organisatie een agenda opgesteld voor de aanpak van cybercrime.

Experts op het gebied van cybercrime hebben zich begin oktober in Geneve verzameld om een begin te maken van een wereldwijde aanpak van cybercrime. Ze hebben daartoe de ITU Global Cybersecurity Agenda opgesteld. "De wettelijke, technische en institutionele uitdagingen door cybercrime en cyberdreigingen zijn wereldwijd en kunnen alleen aangepakt worden door middel van een gezamelijke strategie, waarin rekening wordt gehouden met de rollen van de verschillende partijen en de bestaande initiatieven", aldus Hamadoun Touré, secretaris-generaal van de International Telecommunication Union (ITU).

Volgens Touré heeft cybercrime een grote invloed op de economie. "Vertrouwen en beveiliging bij het gebruik van informatie en communicatie technologie (ict) zijn onmisbaar bij het bouwen van een allesomvattende, beveiligde en wereldwijde informatiemaatschappij."

De ITU heeft vijf gebieden gedefinieerd waarop actie moet worden ondernomen en heeft daar verantwoordelijken aangekoppeld. Deze vijf gebieden zijn wet- en regelgeving, technische maatregelen, organisatorische maatregelen, meer capaciteit en internationale samenwerking.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2162548). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.