Apple lanceert Leopard op 26 oktober

Dit artikel delen:

Nadat de introductie van de veelbelovende nieuwe versie 10.5 (codenaam Leopard) van Mac OS X plots was opgeschort vanwege de iPhone, zijn er drupsgewijs meer details vrijgegeven. Het nieuwe Mac-besturingssysteem verschijnt op 26 oktober.

Apple zou oorspronkelijk in juni op de proppen komen met de nieuwe versie 10.5 van zijn besturingssysteem Mac OS X. Die software, getiteld Leopard in de bekende kattensoort-namenreeks die Apple hanteert, liep echter onverwacht uitstel op. De iPhone, die een subset van Mac OS X draait, kreeg namelijk prioriteit van Apple-ceo Steve Jobs.

Het eerstvolgende lanceringsmoment was oktober. Nu meldt Apple dat de officiële datum 26 oktober is. De software zou al enige tijd gereed zijn en wordt nu geperst op dvd's. De nieuwe versie is veelbelovend omdat de software én langverwacht is én veel nieuwe technologie bevat.

Eerstgenoemde komt voort uit het feit dat er een flink tijdsgat zit tussen deze en de vorige versie van Mac OS X; maar liefst 30 maanden. Het tweede omvat nieuwe mogelijkheden en functies als Time Machine voor backup en restore, en de aanwezigheid van bestandssysteem ZFS dat is ontwikkeld door Sun Microsystems.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-17T08:33:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.