'Microsoft werkt aan nieuwe securityservice'

Dit artikel delen:

Op het weblog van het Amerikaanse ZDnet wordt volop gespeculeerd over een nieuwe hosted securityservice die Microsoft aan het ontwikkelen zou zijn. De managed service zou Forefront Online gaan heten.

Officieel heeft Microsoft nog helemaal niets aangekondigd, maar de geluiden rondom Forefront Online worden steeds duidelijker. De nieuwe securityservice wordt de zakelijke variant van Microsofts Live OneCare, een all-in-one beveiligingsoplossing voor consumenten.

Forefront is het vlaggenschip van Microsofts enterprise-securityproducten. In juni 2007 kwamen er al berichten naar buiten dat Microsoft zou werken aan volgende versies van Forefront Client Security, Server Security en Edge Security & Access-oplossingen. Ook zou de softwaregigant werken aan een nieuwe unified management console voor deze producten. Deze groep producten staat bekend als Stirling. Stirling-producten worden met elkaar geïntegreerd en met de Active Directory en Microsoft System Center.

Verder uitbreiden

Microsoft heeft wel al eerder aangekondigd dat het zijn managed services-portfolio verder wil uitbreiden. Deze uitbreiding zou onder de naam Online moeten gaan plaatsvinden en is speciaal voor grote bedrijven met meer dan vijfduizend pc's. Producten die inmiddels al aangeboden worden zijn Office Exchange Online (de Microsoft-hosted versie van Exchange Server), Office SharePoint Online (de Microsoft-hosted versie van SharePoint Server), en Office Communications Online (de Microsoft-hosted Office Communications Server). Microsoft zou ook werken aan een managed business intelligence-oplossing, maar het is nog niet bekend wanneer deze verschijnt.

Forefront Online komt er voor zowel middenmarkt- als kleinbedrijfklanten die Microsoft hun security van binnenuit willen laten doen. Vooralsnog is het nog niet bekend wanneer Microsoft de Forefront Online-bundel op de prijslijst gaat zetten.

Meer info op de blog bij ZDnet.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-24T12:55:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.