VU vernieuwt Nederlandse RFID-firewall

Dit artikel delen:

Wetenschappers van de Vrije Universiteit hebben een nieuwe versie van hun rfid-firewall RFID Guardian gemaakt. Het apparaat werkt nu ook per mobieltje.

De RFID Guardian is een klein apparaat dat werkt op een batterij waarmee de signalen van rfid-lezers, alsmede die vanuit actieve chips, kunnen worden geblokkeerd. Ook is het mogelijk om alleen bepaalde verzoeken naar de draadloze radiochips toe te staan en kan de RFID Guardian worden gebruikt voor security-audits. De RFID Guardian is ontwikkeld door wetenschappers van de Vrije Universiteit. Deze week hebben ze de nieuwe versie van de software en de hardware uitgebracht en online gepubliceerd. “Dit is het resultaat van een jaar ontwikkelen,” aldus VU-onderzoekster Melanie Rieback. Het project is wereldwijd uniek. Volgens Rieback zijn er weinig andere onderzoekers die zover zijn als het VU-team, dat overigens voornamelijk uit niet-Nederlanders bestaat.

Een nieuwe interface voor de Guardian is de telefoon. Met behulp van een speciale applicatie en een Bluetooth-verbinding kan de rfid-firewall ook gebruikt worden op enkele Nokia-toestellen. “De mobiele applicatie maakt het veel makkelijker om de RFID Guardian onderweg te gebruiken”, aldus Rieback.

Betatesters kunnen zich via de site van de RFID Guardian aanmelden om de hardware uit te proberen. Op termijn wordt het apparaat mogelijk in massaproductie genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-06T10:40:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.