ICT-stunt 'ontregelt' Nederland

Dit artikel delen:

Op internet circuleert een aantal filmpjes waarop te zien is hoe een 24-jarige ict'er onder andere matrixborden boven de snelweg, vertrekstaten op een NS-station en de autocue van een televisieprogramma ontregelt.

"Max is koning ;) Lange file ga naar huis!!!", prijkt op een enorm matrixbord boven de snelweg. Een paar seconden er voor tikte Max Cornelissen deze tekst in op zijn laptop waarmee hij toegang had tot de systemen van Rijkswaterstaat en overschreef hij de filemelding die het bord eerder toonde.

Maar ook op het NS-station laat de jonge ict'er zien hoe gemakkelijk hij de vertrekstaten met zijn draadloze laptopverbinding kan aanpassen en wijzigingen kan laten omroepen: "De trein met als eindbestemming Alicante vertrekt van spoor 4." En de nieuwslezers van het tv-programma Editie NL worden ook niet door Max gespaard als hij heeft ingebroken op de autocue.

Het zijn drie van de zes filmpjes die momenteel circuleren op YouTube. De hilarische video's zijn uit de losse hand geschoten en lijken authentiek. Toch lijkt het er op dat ze virals zijn van Info Support, een ict-dienstverlener die schijnbaar verlegen zit om nieuw personeel. Naast de virals loopt bij het Veenendaalse bedrijf nog een tweede campagne waarbij duizend euro wordt uitgekeerd aan degene die via de e-mail een geschikte kandidaat aandraagt.

Viral Infosupport matrixbord

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk dat jullie hier aandacht aan besteden. Wij zijn inderdaad op zoek naar nieuwe medewerkers. Personen die it-vakmanschap willen combineren met 'lol'. Heb je interesse in een 'echte it-functie' bel mij dan, 06-53210459, of solliciteer bij ons via recruiter@infosupport.com.

Herman Gerdsen, Manager HR.

Als het bedrijf op zoek is naar personeel wat de filmpjes wel authentiek genoeg vindt, vraag ik me af of ze zulk personeel wel willen?

Zo hee, daar is computable ook snel bij! :S
ipv kostbare tijd te besteden aan reclame van derden, ga iets nuttigs doen, jongens

in vrachtauto spiegelt "50" ipv de smiley, dus fake.

Erg leuk, en toch verder ongevaarlijk. Klein bewijs vrees ik dat ze de boel beter moeten beveiligen ;)

Het autocue verhaal is ZEKER nep. Wat hij ziet is de output van de speciale video kaart, niet de applicatie waarmee de teksten worden gemaakt. Tevens, waar is het RTL-logo op het grote scherm? Wel grappig gevonden...

Dit filmpje is inderdaad leuk bedacht. Een paar kleine puntjes toch nog: de verkeerscentrale is niet van de ANWB (maar van de overheid/rijkswaterstaat). Er kunnen geen bitmaps op die matrixborden en als ik me niet vergis zijn de teksten zelfs voorgeprogrammeerd. Het filmpje geeft me zelfs het gevoel dat de systemen niet goed beveiligd zijn, hetgeen dus niet waar is. Een klein beetje misleidend dus, maar wel leuk gevonden. Overigens zijn er bedrijven waar je wel degelijk kunt bepalen wat er op die borden staat. Omdat ze verkeersinformatiesystemen leveren. Spreekt het filmpje je echt aan, dan zou je dus ook eens bij bijvoorbeeld Vialis kunnen solliciteren. Ook daar zitten we te springen om ict-ers.

Leek allemaal erg leuk, maar de teksten komen altijd per regel op het scherm en niet per teken. Tevens kunnen die schermen niet zo'n hoge resolutie aan.

Hoe veel heeft Computable hiervoor gekregen om dit bericht te plaatsen?

Allemaal erg jammer dat dit op de site van Computable staat. Ik overweeg serieus om definitief afscheid te nemen van Computable. Laatste tijd erg veel slechte en incomplete berichten gelezen.

De Prive van ict-land lijkt het wel!

Humor op het werk is prima. Maar welke klant wil zaken doen met een bedrijf dat heel specifiek aangeeft creatieve, maar puberale nerds als werknemers te zoeken? Herman, - namens de concurrentie - je wordt bedankt. Ga zo door.

hahaaaa, erg leuke virale pr-stunt! Dacht eerst echt dat Max The Man was!

Duidelijk NEP dus. Op het filmpje met de bitmap van Max is koning herken ik zelfs mijn eigen auto, maar de tekst op de matrix dus niet, en die was me als manager binnen RWs toch wel opgevallen.

Al vanaf de eerste 'hack' is het duidelijk fake: de snelheidsmatrix borden kunnen allen 50, 70, en 90 aangeven. Ik heb zo'n 10 jaar geleden bij RWS wat werk gedaan, en daar al kritiek gegeven op deze beperking, waardoor je dus de snelheid niet echt kan regelen. Maar de beperking is opgelegd door de verkeerswet.

Prima campagne! Wat mij, gezien de reacties in deze rubriek, ongelofelijk tegenvalt is hoeveel kennelijke professionals niet ogenblikkelijk doorzien dat het (uiteraard!) allemaal fake is en juist er op reageren.

Hou het op een pr-stunt van infosupport. Kijk maar eens naar de url in de aftiteling, itafstuderen.com

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-16T15:15:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.