Managed hosting door True

CBP: Jongeren onderschatten belang privacy op intenet

 

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) stelt nieuwe richtlijnen op voor bescherming van privégegevens op internet. De campagne is vooral op jongeren gericht. CBP biedt een handleiding en 'modelbrieven' waarmee websitebeheerders kunnen worden aangespoord om lasterlijke informatie te verwijderen.

Volgens het CBP zijn jongeren zich er onvoldoende van bewust dat op internet gepubliceerde informatie hen een leven lang kan achtervolgen. Daarom presenteert CBP vandaag nieuwe richtlijnen voor privacy-bescherming op internet. Die informatie is vooral gericht op jongeren. Op de eigen site kunnen internetgebruikers en websitebeheerders lezen wat wel en niet is toegestaan op het internet.

Advies

Het CBP raadt jongeren aan voorzichtig te zijn met het publiceren van persoonlijke informatie op profielensites zoals Hyves en Sugababes. Er wordt geadviseerd om persoonlijke informatie zoals schoolresultaten, geloofsovertuiging, afkomst en seksuele geaardheid af te schermen voor vreemden en zoekmachines.

'Modelbrief'

Het CBP biedt ‘modelbrieven' aan die een handleiding kunnen zijn om beheerders van websites te verzoeken om belastende privegegevens van de website te verwijderen. Uit proeven van de privacywaakhond blijkt dat veel webmasters gehoor geven aan die verzoeken. Er wordt ook gelinkt naar een module van Google, waarin de zoekreus kan worden gevraagd om zoekresultaten te schrappen.   

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2253888). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×