Leopard blijkt succesvolste Mac OS X

Dit artikel delen:

Apples grootste successen anno 2007 zijn de iPod en de gehypte iPhone. De aloude kernactiviteit van Mac-computers doet het ook aardig. De lancering van de nieuwste Mac OS X-versie (Leopard) blijkt Apples meest succesvolle.

De nieuwste versie 10.5 (codenaam Leopard) van Mac OS X heeft in de eerste maand sinds de lancering ongeveer eenderde meer opgebracht dan voorganger 10.4 (Tiger). Daarmee is Leopard de meest succesvolle OS X-versie, aldus marktmeter NPD Group. De omzet uit Tiger was al eenderde hoger dan voor diens voorganger (10.3, Panther) en zo'n 100 procent hoger vergeleken met 10.2 (Jaguar).

Qua volume heeft Leopard het in de eerste maand ruim 20 procent beter gedaan dan Tiger. De discrepantie tussen omzet en aantal verkochte exemplaren van het besturingssysteem komt voort uit de relatief goede verkoop van Apples familiepakket. Dat bevat vijf licenties voor de prijs van ongeveer twee 'losse' Leopard-licenties. In de metingen zou deze bundel gelden als één verkocht pakket.

Overigens heeft NPD alleen de verkoop van licenties en pakketten in de winkel meegeteld. Voorgeïnstalleerde exemplaren van Leopard, dus op nieuwe Mac-computers, zijn dus niet in beeld. Het Amerikaanse marktonderzoeksbureau ChangeWave stelt echter dat de verkoop van Mac-computers ook in de lift zit, mede door Leopard. Zowel NPD als ChangeWave zeggen dat ook zakelijk gebruik van Macs stijgt.

TOEVOEGING:

Apple heeft in het vierde kwartaal van zijn boekjaar 2007 2,16 miljoen Mac-computers verkocht. Dat is een groei van 34 procent vergeleken met een jaar eerder. De 2,16 miljoen is een nieuw record en 400.000 stuks hoger dan het voorgaande topkwartaal voor Apple's Mac-verkoop. Daarnaast heeft het bedrijf 10,2 miljoen iPods afgezet en 1,1 miljoen iPhones.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-20T08:42:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.