Microsoft komt met oplossing voor verkeerde patch

Dit artikel delen:

Microsoft komt met een oplossing voor de problemen die ontstaan zijn na installatie van een van de patches die afgelopen dinsdag is uitgebracht. Gebruikers vinden het vreemd dat Microsoft er voor kiest het register aan te passen. Microsoft had ook een nieuwe patch uit kunnen brengen.

Beheerders, die de problemen hebben met de patch voor Internet Explorer, moeten in het Windows Register enkele handelingen uitvoeren. Dat zegt Microsoft in de documentatie die geleverd wordt bij de patch. Het bedrijf bracht dinsdag een patch uit voor Internet Explorer. Gebruikers kunnen, na de installatie van de patch, problemen ondervinden.

"We werken samen met een kleine groep klanten die het probleem gerelateerd aan de installatie van MS07-069 bij ons aangekaart hebben. Vooral een computer met Windows XP servicepack 2 met Internet Explorer 6 kan niet meer reageren als je een website wil bezoeken", schrijft Kieron Shorrock, manager van het Microsoft security response programma in een blog.

Register

In de documentatie die geleverd wordt bij de patch beschrijft Microsoft hoe het register aangepast moet worden nadat de problemen met de beveiligingsupdate ontstaan zijn. Volgens Information Week zijn gebruikers het er niet mee eens dat Microsoft de oplossing biedt in het aanpassen van het register in plaats van het uitbrengen van een nieuwe patch.

De update MS07-069, die dinsdag werd uitgebracht, is een patch voor vier lekken. Microsoft vindt de patch 'kritiek'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

regedit als fix......
En dat terwijl MS in elke KB artikel waarschuwt voor de gevolgen van verkeerd gebruik bij het wijzigen van de registry en dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van foutieve wijzigingen.

Het zal me dan ook niets verbazen als MS iets dergelijks zelfs in hun registry-edit 'patch' zullen vermelden.

Ik denk dat het weer een poging is van MS om de mensen sneller naar Vista te sturen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-20T10:07:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.