Boeing 787 heeft serieus beveiligingsprobleem

Dit artikel delen:

De nieuwe 787 Dreamliner van Boeing heeft mogelijk een serieus beveiligingsprobleem. Volgens de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) is het in theorie mogelijk dat passagiers van het vliegtuig inloggen op het bedieningssysteem van het vliegtuig.

Het blijkt dat er een fysieke verbinding bestaat tussen het computernetwerk dat passagiers internettoegang verschaft, en de computers die de navigatie, communicatie en bediening van het vliegtuig regelen.

Deze fysieke verbinding is een groot veiligheidsprobleem, omdat het hackers potentieel toegang geeft tot de belangrijkste systemen in het vliegtuig. Volgens de FAA is de beste oplossing om de fysieke verbinding volledig te verwijderen.

Boeing heeft aangegeven dat het bedrijf al op de hoogte was van het bericht van de FAA en dat aan een oplossing gewerkt wordt. Volgens Boeing is er echter geen 'volledige' verbinding tussen het passagiersnetwerk en de vliegtuigsystemen en zou het al onmogelijk moeten zijn om in te loggen. Ict-specialisten hebben daar op gereageerd dat elke softwarematige firewall onvoldoende is om een dergelijk belangrijk systeem te beveiligen.
http://www.boeing.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gezellig met z'n allen flight simulatortje spelen ...

Binnenkort dus ook een verbod te verwachten voor joysticks aan boord...

Een PSP kan je ook ombouwen met de benodigde software om hem te laten fungeren als een joystick, je kunt zo alles wel verbieden!
Ik snap best dat het gevaarlijk KAN zijn als je de juiste kennis hebt en de mogelijkheid daartoe hebt het te gebruiken. Veiligheid staat vooralsnog op nummer 1.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-07T10:41:00.000Z Elmer Smaling
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.