Microsoft biedt gebruikers Office 2003 excuses aan

Dit artikel delen:

Bij de recente update van Office 2003, die plotseling oude bestandsformaten blokkeerde, heeft Microsoft een aantal fouten gemaakt. Dat geeft een medewerker van Microsoft Office toe op zijn blog.

Veel bloggers reageerden boos op de oplossing die Microsoft aanvankelijk bood. Die oplossing, waarbij direct in het windows-register gewerkt moest worden, was veel te ingewikkeld voor de gemiddelde gebruiker. Bovendien probeerde het bedrijf de oorzaak van het veiligheidsprobleem in de schoenen van de bestandsformaten te schuiven, terwijl het volgens de bloggers alleen aan code in Office zelf kon liggen.

David Leblanc schrijft nu op zijn blog dat Microsoft verkeerde informatie heeft gegeven over de oude bestandsformaten. "We hebben gezegd dat de bestandsformaten onveilig waren, maar dat klopt eigenlijk niet. Een bestandsformaat kan niet onveilig zijn, maar de code die het bestand leest wel." Daarnaast biedt Leblanc ook aan Corel zijn excuses aan. Sommige geblokkeerde bestandsformaten zijn namelijk eigendom van dit bedrijf. Microsoft wilde niet impliceren dat Corel in het verleden onveilige software heeft geschreven.

Tot slot verontschuldigt het softwarebedrijf zich voor de onduidelijke oplossing die het bedrijf gebruikers bood. Gebruikers moesten handmatig het windows-register aanpassen om de bestanden weer te kunnen openen. In plaats daarvan biedt Leblanc nu kant-en-klare bestanden aan die in het register te importeren zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mooi, excuses maar wat doet MS aan het probleem? De les voor iedere archivaris, ... geen Software van MS,
en een demonstratie van het belang van open standaarden die onafhankelijk zijn van een leverancier.

Excuus geaccepteerd.

Misschien toch maar een nadenken over open producten. Dan KAN de maker geen onzin verhalen verkopen omdat iedereen over zijn schouder meekijkt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-09T11:44:00.000Z Elmer Smaling
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.