Postzegel op e-mail leidt tot ruzie

Dit artikel delen:

Aanbieder van betaalde e-mail Port O'Mail ligt in de clinch met Emaildome.com. Eigenaar Tim Wijnen van Emaildome beschuldigt Port O'Mail van 'ordinair jatwerk'. Wijnen dreigt met juridische stappen.

Emaildome.com biedt, net als Port O'Mail, gebruikers de mogelijkheid geld te vragen voor het ontvangen van e-mail. De afzender betaalt voor het afleveren van zijn mail door te bellen met een 0900-nummer. Deze dienst, die Wijnen twee jaar geleden begon, lijkt volgens hem sprekend op het aanbod van Port O'Mail.

Wijnen beschuldigt oprichter Aernoud de Vries van Port O'Mail van spionage. Vorig jaar raakten de twee in gesprek over een mogelijke samenwerking. Wijnen bracht De Vries volledig op de hoogte van concept en technologie. De Vries overwoog zelfs bij Wijnen in dienst te treden. "Vervolgens heeft hij onderzoek laten doen naar ons octrooi en is voor zichzelf begonnen", zegt Wijnen.

Nul klanten

Aernoud de Vries van Port O'Mail ziet dit anders. "Het is eigenlijk te triest voor woorden. Emaildome is twee jaar bezig en heeft nul klanten. Wijnen schermt met zijn octrooi, maar daar prikt iedereen zo doorheen." De dienst die Emaildome biedt, steekt volgens De Vries mager af bij het aanbod van Port O'Mail, dat een oplossing zou kunnen bieden tegen spam.

De Vries van Port O'Mail vroeg een expert het octrooi van Emaildome door te lichten. "Wijnen heeft een Nederlands octrooi gekregen, in afwachting van een Europees octrooi. Dat is door hem nooit aangevraagd. Logisch, want een generiek idee als ‘betaalde e-mail' kun je niet beschermen. Een vergelijkbare aanvraag door een Franse onderneming is vier jaar geleden al eens door het Europese octrooibureau afgewezen."

Kort geding

Wijnen besluit nog deze week of hij zijn plannen voor een kort geding en conservatoir beslag op de bezittingen van De Vries en Port O'Mail doorzet.

Betaalde e-mail als oplossing voor spam is overigens een oud idee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uit een reactie op Molblog van Tim Wijnen blijkt dat hij zeker juridische stappen gaat ondernemen. http://www.molblog.nl/online/6343

@ Thomas: Toen ik vanochtend om 10.00 uur met Tim Wijnen sprak was hij er nog niet uit. Zijn advocaat kijkt naar de stukken, morgen of overmorgen besluit Wijnen of hij werkelijk juridische stappen onderneemt en een kort geding gaat aanspannen.

Ok hij schrijf op molblog wel dat dat Port O mail juridische stappen kan verwachten.

citaat: "De heer de Vries en zijn bedrijfje Port O Mail zal door een leger juristen af zijde Emaildome.com in rechten worden betrokken in verband met ordinair jatwerk en inbreuk op patent en intellectuele rechten van ons bedrijf."

@ Thomas: Natuurlijk, maar zeggen en doen zijn twee.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-10T11:01:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.