Puber ontspoort trams met afstandsbediening

Dit artikel delen:

De viralcampagne van eind vorig jaar, waarbij een handige jongen onder andere de signalering boven de snelweg aanpaste, heeft in Polen serieuze navolging gekregen. Een puber uit Lodz liet met behulp van een zelfgebouwde afstandsbediening verschillende trams ontsporen, meldt de Telegraph.

De veertienjarige jongen veroorzaakte de ontsporing van vier trams. Bij een van de incidenten vielen twaalf gewonden. De bestuurder van die tram stuurde naar rechts, terwijl door de omzetting van het wissel zijn tram naar links werd getrokken. De laatste wagon vloog daardoor van de trambaan en ramde een tegemoetkomende tram. Volgens de jongen, wiens naam niet bekend werd gemaakt, was het bedoeld als grapje.

Normaalgesproken gebruiken Poolse trambestuurders een afstandsbediening om bij aankomst bij een wissel de juiste richting te kiezen. De scholier wist zo'n infrarood-afstandsbediening na te bouwen. Volgens de Poolse politie verzamelde de jongen zijn informatie bij verschillende tramdepots in de stad. Tijdens een ondervraging gaf hij toe in elk geval drie keer een wissel te hebben omgezet.

In oktober kwam het bedrijf Info Support in het nieuws, nadat het viral video's had verspreid van een jongen die zich eenvoudig toegang verschafte tot allerlei systemen, zoals de NS-dienstregeling en de signalering boven de snelweg.

Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf zoekt nog voor Computable uit of in Amsterdam een vergelijkbare stunt mogelijk is (later meer).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

in Nederland was het nep ... maar dit is dus echt, ik vind het knap van hem ..., maar niet grappig.

Wat is het dan ook voor een systeem om een afstandsbediening met infrarood te gebruiken? Dat kun je met wat goedkope troep van internet zo opvangen en uitzenden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-11T15:23:00.000Z Elmer Smaling
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.