Bèta 3 van Firefox 3 brengt betere beveiliging

Dit artikel delen:

De open source-webbrowser Firefox verschijnt binnenkort in een nieuwe versie. Nu is bèta 3 van Firefox 3.0 uitgebracht, die verbeterde beveiliging biedt.

Het ontwikkelteam achter de open source-webbrowser Firefox werkt hard aan de volgende, grote nieuwe versie: 3.0. Die moet in het begin van dit jaar uitkomen, voor Windows, Mac OS X en Linux. Het ontwikkelwerk ligt op schema; bèta 3 is zojuist verschenen en een vierde proefversie moet eind deze maand volgen. Bèta 4 is nagenoeg gelijk aan de definitieve uitvoering.

Bèta 3 is nu te downloaden. Het biedt vooral verbeterde beveiligingsfuncties. Dit omvat onder meer makkelijker toegankelijke veiligheidsinformatie over websites, verificatie van de identiteit van websites en eigenaren, betere bescherming tegen malware, strengere controle voor add-ons, beheerinstellingen voor ouders (parental control) wat aansluit op die functionaliteit in Windows Vista, en integratie met antivirussoftware. In totaal bevat deze proefversie meer dan 1300 veranderingen ten opzichte van bèta 2.

De functionaliteit is voor bèta 3 eind januari al vastgezet. Dus het ontwikkelteam repareert nu alleen nog fouten en voegt geen nieuwe functies meer toe. De bijna-definitieve status van de geplande bèta 4 betekent dat die uitvoering dan een zogeheten release candidate (RC) is. Veel software-ontwikkelaars hanteren toch andere definities voor bèta en RC, en hebben ook nieuwe tussenvormen geïntroduceerd zoals bijvoorbeeld community preview (CP).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-13T09:57:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.