VMware mikt op virtualisatiebeveiliging

Dit artikel delen:

VMware, leverancier van virtualisatiesoftware, kondigt volgende week een initiatief aan waarmee partners en klanten hun gevirtualiseerde omgevingen beter kunnen beveiligen tegen webdreigingen.

Virtualisatiereus VMware werkt momenteel met enkele grote softwarebeveiligers aan betere beveiliging van zijn virtualisatieprogramma's. Dat werd bekend aan de vooravond van de grote gebruikersconferentie VMworld Europe 2008. Die conferentie vindt eind februari plaats in het Zuid-Franse Cannes.

Aan het initiatief, dat woensdag 27 februari wordt gepresenteerd, doen ondermeer Symantec en McAfee mee. Woordvoerder Irene Godeau van Symantec bevestigt aan Computable dat haar bedrijf er nauw bij betrokken is. "Het initiatief maakt het voor partners en klanten mogelijk om zelf hun gevirtualiseerde omgevingen te voorzien van de nodige beveiligingsmaatregelen." In afwachting van de officiële aankondiging in Cannes, wilde ze er niet meer over kwijt.

Virtualisatie is het afschermen van de complexiteit van ict-infrastructuur. Het bestaat in verschillende vormen, zoals opslag-, netwerk-, applicatie-, desktop- en servervirtualisatie. De laatste twee maken nu een snelle ontwikkeling door voor Windows en Linux. Beheerder kunnen dankzij virtualisatie het werk van verschillende computers op een enkele computer uitvoeren, waarbij de applicaties dan toch gescheiden blijven. Desktopvirtualisatie vergemakkelijkt het beheer van werkplekken. Omdat hardware efficiënter wordt ingezet, kan virtualisatie energie en bedrijfskapitaal besparen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-22T11:34:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.