Internet Explorer 8 bèta verbetert beveiliging en AJAX

Dit artikel delen:

De ontwikkeling van Microsofts webbrowser Internet Explorer (IE) is door toegenomen concurrentie versneld. Na jaren relatieve stilstand met IE6 werkt de Windows-producent kort na het uitbrengen van versie 7 al aan opvolger 8.

Microsoft wil eind juni een eerste bèta uitbrengen van Internet Explorer 8. Die nieuwe versie moet betere beveiliging bieden en verbeterde ondersteuning voor AJAX (asynchronous Javascript and xml) bieden. Beveiliging was al een van de grote verbeterpunten voor IE7, waarmee Microsoft al veel problemen met IE6 verhielp. AJAX wordt nu veel gebruikt voor Web 2.0-toepassingen, ook wel SaaS (software as a service) genoemd.

De officieuze aankondiging van de IE8 beta is gedaan op het blog van Microsofts browserontwikkelteam. De programmeurs laten alvast weten dat websites die browsers identificeren op basis van de User-Agent string mogelijk aangepast moeten worden voor IE8. Dit om dan de verbeterde beveiliging en AJAX-ondersteuning te kunnen benutten. Het zou om maar een klein aantal sites gaan, die zich te strikt richten op exacte versienummers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-28T11:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.