Chip in OV-chipkaart mag voorlopig blijven

De chip in de OV-chipkaart moet op termijn worden vervangen. Maar van een acute noodzaak om een andere chip te gebruiken is geen sprake, stelt een TNO-rapport over de veiligheid van de chip. De huidige kaart kan nog enkele jaren mee, verwachten de onderzoekers.

Op termijn moet de chip in de OV-chipkaart worden vervangen. De komende jaren is er echter geen enkel probleem. Dat is de uitkomst van een onderzoek van TNO naar de veiligheid van de OV-chipkaart, dat op verzoek van Trans Link Systems (TLS) werd gehouden. De chip in de OV-chipkaart is de Mifare 4k Classic van leverancier NXP.

Het kraken van de wegwerpversie van de OV-chipkaart door onderzoekers van de Universiteit van Nijmegen is voor TLS, een joint venture van de vijf grootste Nederlandse openbaarvervoerbedrijven, wel aanleiding om het aantal verschillende wegwerpkaarten te beperken. Er zullen alleen enkele reizen en retourtjes op wegwerpchip te koop zijn, zo liet TLS weten.

TLS wilde bij de presentatie van het rapport niet aangeven op welke termijn de vervanging van de OV-chipkaart voor een versie met een zwaarder beveiligde chip aan de orde is. Het OV-bedrijf in het Australische Sydney trok onlangs de stekker uit een OV-chipkaartproject met een zwaarder beveiligde NXP-chip.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

makkelijk te kraken geloof me

@Kraker: Op basis van wat beweer je dit....? Als het werkelijk zo gemakkelijk was, dan was die chip nu al gekraakt. Ofwel, beetje loze opmerking.

De chip van de wegwerpkaarten is ook al gekraakt.

en als je voor 100 euro spullen koopt schijn je met een redelijke computerkennis dat ding te kunnen kraken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-03T07:52:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.