Ubuntu Linux vraagt gebruikers om ideeën

Dit artikel delen:

Softwareleveranciers vragen klanten al jaren wat ze willen. Vaak gebeurt dit via de marketingafdeling, die focusgroepen vragen voorlegt. Ubuntu Linux vraagt klanten nu via een website ideeën in te dienen én te stemmen welke de beste of meestgewenste zijn.

De populaire Linux-distributie Ubuntu heeft een website opgezet waar gebruikers ideeën en wensen kunnen 'indienen' én daarop kunnen stemmen. Deze site, Brainstorm geheten, is in wezen geïnspireerd door de Ideastorm-site van Dell.

Die directe pc-fabrikant vergaarde daar onder meer informatie over de wensen voor Linux op zijn desktops en laptops. Én welke distributie dat dan moest zijn. Uiteindelijk bleek het vier jaar oude Ubuntu de meestgevraagde 'distro'. Dell biedt die Linux-distributie tegenwoordig dan ook als optie voor zijn client-pc's.

Op Ubuntu's Brainstorm-site is momenteel het meestgevraagde 'item' het werkend krijgen van de slaap- en winterslaap-modi (sleep, hibernate) van Ubuntu. Daarna volgen enkele suggesties voor betere, meer overzichtelijke interface-indelingen, waarmee instellingen en beheer makkelijker zijn te vinden en benutten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-03T10:10:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.