Microsoft: geen zorgen over compatibiliteit Vista SP1

Dit artikel delen:

Een nieuw besturingssysteem, of een service pack (SP) daarvoor, introduceert nieuwe mogelijkheden die niet altijd compatibel zijn met voorgaande software. Microsoft is niet bezorgd over applicatieproblemen met SP1 voor Windows Vista.

Coo (chief operating officer) Kevin Turner van Microsoft zegt zich geen zorgen te maken over problemen die het eerste service pack (SP1) voor Windows Vista heeft met sommige applicaties van derden. "We maken ons helemaal geen zorgen", zei de topman op de CeBIT-beurs die begin maart plaatsvindt in het Noord-Duitse Hannover.

SP1 voor Vista bevat wijzigingen voor de ingebouwde beveiliging en de faciliteiten die het pc-besturingssysteem daarvoor biedt aan applicaties. Het zijn dan ook vooral beveiligingsprogramma's die bijgewerkt moeten worden voor SP1. De meeste leveranciers van die applicaties hebben nieuwe versies al klaar en bieden die ter download aan.

Niet beschikbaar

Daarnaast is SP1 officieel nog niet uitgebracht. De definitieve versie is vanaf midden maart beschikbaar. Testers en ontwikkelaars kunnen via het Microsoft Developer Network (MSDN) het pakket patches en fixes al wel downloaden. Microsoft publiceerde onlangs een lijst van applicaties waarvan bepaalde versies niet compatibel zijn met SP1 voor Windows Vista. Het is natuurlijk altijd zaak om voor implementatie een inschatting te maken en tests te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-05T10:48:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.