Nieuwe Safari-versie voor Windows lijkt haastklus

Dit artikel delen:

Apple heeft deze week een nieuwe versie van zijn webbrowser Safari uitgebracht voor Windows. Die versie 3.1 wordt automatisch aangeboden als update voor iTunes-gebruikers, maar blijkt nog wat foutjes te bevatten.

De nieuwste versie van Apple's webbrowser Safari blijkt niet soepel te draaien op Windows. Het programma bevat fouten. Die zorgden aanvankelijk voor vastlopers, maar vormen inmiddels ook een beveiligingsrisico. Twee zwakke plekken in Safari stellen kwaadwillenden namelijk in staat de pc over te nemen. Dit meldt beveiligingsonderzoeker Secunia, die dit een zeer kritiek gat noemt.

Daarnaast bevat Safari 3.1 nog een grappige fout, die ook de indruk geeft dat deze browser-versie een haastklus is. In de eindgebruikerslicentie voor Safari (PDF) staat namelijk vermeld dat de software alleen gebruikt mag worden op Apple-hardware. Die snafu is nu hersteld.

Update bij iTunes

Safari 3.1 is deze week plots opgedoken als update voor mensen die het veelgebruikte iTunes op hun Windows-pc hebben. Ook als zij helemaal geen eerdere versie van Safari gebruiken. Dit heeft nogal wat stof doen opwaaien.

Mensen zijn verontwaardigd dat Apple het woord 'update' verkeerd gebruikt en zijn - al dan niet marktdominante - iTunes misbruikt om zijn browser aan de man te brengen. Dit zouden Microsoft-praktijken zijn, hoewel die echt monopolist is die bovendien is veroordeeld voor misbruik van die positie. Ceo John Lilly van de Mozilla-stichting, die de open source-browser Firefox maakt, is toch erg verontwaardigd over deze tactiek van Apple.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste Jasper Bakker,

toch even de internationale pers lezen:
http://arstechnica.com/news.ars/post/20080324-safari-3-1-on-windows-a-true-competitor-arrives.html

Misschien zijn er nog een paar patches nodig maar Safari op windows is geen slecht produkt, dat mis ik in dit artikel.

Dit artikel is onzin! Ik heb hele andere dingen gelezen en hij werkt super. Alleen de "kleine" foutjes nog patchen en hij is geweldig. Dit is verzonnen door een een of andere fantasieloze vastgeroeste windows gebruiker. bah!
Bij deze heeft u nu een trouwe lezer minder van uw site. kortom om van te walgen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-28T11:39:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.