Elfjarige scholier werkt als systeembeheerder

Dit artikel delen:

Een school in de Amerikaanse staat Alabama heeft een wel heel jonge netwerkbeheerder. De elfjarige Jon Penn houdt zich bezig met het beveiligen van de gateway van de school.

De 'whizkid' Jon Penn is pas elf jaar, maar werkt als systeembeheerder op de school waar zijn moeder werkt als helpdeskmedewerker. Hij wilde haar helpen bij haar werk en nam het netwerk onder de loep.

De jonge techneut ontdekte dat de computers van de school vol malware zaten en overtuigde de schoolleiding te investeren in virusbescherming. Ook vergeleek hij drie gateway security appliances, waarvan hij er eentje zelf installeerde.

Penn is niet alleen netwerkbeheer en helpdeskmedewerker. Hij geeft ook les aan collega's met minder ict-kennis. Inmiddels test hij bovendien VMware en maakt hij zich klaar voor de A+ certificering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Erg geloofwaardig. Zeker een 1 aprilgrap?

Technisch kan ik dat wel geloven, maar hoe zit dat als midden in de nacht de pieper afgaat en deze 11-jarige een harde schijf moet gaan vervangen? En hoe zit het als een boze eindgebruiker in zijn ongelimiteerde incompetentie een bestand heeft verwijdererd en deze 11-jarige systeembeheerder hiervan de schuld geeft om goed over te komen bij het management.
Ik denk ook dat het een 1 aprilgrap is.

@Rand: 's nachts de pieper afgaat.... op een school?? Systeembeheer op een basisschool is wel iets anders dan in een bedrijf. De meeste scholen weten nauwelijks wat systeembeheer is, dus daar kan zo'n 11-jarige best nog wel wat goeds doen.

Plaats ff bron, anders lijkt het 1 aprilgrap ;)

http://www.networkworld.com/news/2008/032708-netkid.html

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-01T11:29:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.