Uitgaven aan beveiliging stijgen door bewustwording

Dit artikel delen:

Bedrijven gaan de komende jaren meer geld uitgeven aan beveiligingssoftware. Dat komt omdat ze zich steeds bewuster worden van de noodzaak ervan. Ict-beveiliging wordt steeds complexer. Daarom neemt ook de vraag naar beveiligingsdiensten toe.

Bedrijven worden steeds bewuster van de noodzaak van beveiliging. Dat, en steeds meer nomadisch werknemers, zijn de redenen dat er steeds meer vraag is naar beveiligingssoftware. Analistenbureau Gartner verwacht in 2008 een totale omzet van 6, 79 miljard euro door beveiligingssoftware. Dat is een groei van 11,2 procent vergeleken met de gehaalde omzet in 2007.

Gartner denkt dat in 2012 8,47 miljard euro omzet gehaald wordt uit beveiligingssoftware. Vooral bedrijven in het midden- en kleinbedrijf zorgen voor deze groei. Zij zien nu de noodzaak van ict-beveiliging. Zij kopen steeds vaker een totaalpakket aan beveiligingssoftware en kiezen niet meer voor de stand-alone software.

Analistenbureau IDC merkt dat de uitgaven aan beveiligingssoftware nu nog een belangrijk deel zijn van de uitgaven aan ict-beveiliging in een bedrijf. De onderzoekers verwachten echter dat uitgaven aan beveiligingsdiensten de uitgaven aan software gaan overstijgen.

IDC verwacht in 2008 nog een uitgave van 12,5 miljoen euro in West-Europa aan ict-beveiliging, maar denkt dat de markt daarna steeds minder hard zal groeien. In 2012 wordt 21,1 miljoen euro uitgegeven aan beveiliging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-06T11:25:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.