Veel aandacht voor softwarekwaliteit tijdens DevDays

Dit artikel delen:

Softwarekwaliteit en beveiliging zijn belangrijke thema's tijdens de DevDays 2008, die donderdag 22 en vrijdag 23 mei in de Amsterdamse RAI worden gehouden. Microsoft hoopt ontwikkelaars zo bewuster te maken van de noodzaak van betere en veilige software.

Microsoft legt tijdens de DevDays 2008 meer nadruk softwarekwaliteit en beveiliging dan voorgaande jaren. Toen was had het merendeel van de sessies een technische insteek. Dat merken de bezoekers van de DevDays, de gebruikersdagen voor Microsoft-ontwikkelaars die op 22 en 23 mei in de RAI plaatsvinden. Zo is de keynotespreker van de DevDays David Platt. Hij schreef het boek ‘Why software sucks'. Tijdens zijn sessie probeert hij de ontwikkelaars bewust te maken van de kloof die er nog altijd tussen gebruiker en ontwikkelaar is.

Marcel Meijer, C#-track owner van het Software Development Network (SDN) van Microsoft, merkt dat er veel sessies te maken hebben met application lifecycle management. "Microsoft heeft daar de afgelopen jaren veel kritiek op gehad. Ze willen laten zien dat ze er wel degelijk mee bezig zijn", zegt hij.

Andere sessies gaan over de nieuwe softwarepakketten, zoals Visual Basic 2005 en Microsoft Server 2008. Gebruikers kunnen de DevDays onder andere zien hoe ze het beste applicaties voor deze software kunnen maken. Een andere belangrijke ontwikkeling voor Microsoft-ontwikkelaars is de komst van Silverlight 2.0.

Community

Meijer vindt het community-gevoel onder de ontwikkelaars die DevDays 2008 groter dan voorgaande jaren. En dat ondanks dat het de grootste DevDays tot nu toe zijn. 2500 Microsoft-programmeurs zijn naar de Amsterdam RAI afgereisd om de dagen mee te maken. Hij is blij met de aandacht die Microsoft aan de gebruikersgroepen geeft dit jaar. "Microsoft heeft goed naar ons geluisterd wat betreft de insteek van de sessies. En we hebben een prominentere plek op de vloer gekregen. Mensen komen veel sneller langs."

Wat opvalt als je tussen de bezoekers loopt is dat de gemiddelde Microsoft-ontwikkelaar een man is van rond de dertig jaar oud. Er zijn bijna geen vrouwen. Arie Leeuwesteijn, develop advisor bij Microsoft erkent het ook tijdens de openingskeynote. Van de 2500 ontwikkelaars die naar de DevDays zijn gekomen, zijn er tachtig vrouw.

Plekje voor vrouwen

Toch hebben vrouwen een speciaal plekje in Microsofts hart. En daarom ook een speciaal plekje op de DevDays. Voor vrouwen die andere vrouwen willen ontmoeten is er Woman in Technology, een aparte ruimte waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten. "Ik mocht niets zeggen over Ben and Jerry's Chocolate ijs", zegt Leeuwesteijn. De aanwezige mannen moeten er maar een beetje aan wennen. Bij het idee dat vrouwen een speciale plek hebben op de DevDays wordt er hard gelachen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-22T22:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.