Apple repareert 200 bugs met Mac OS X-update

Dit artikel delen:

Apple brengt met de 10.5.3-update voor Mac OS X ruim tweehonderd bugfixes voor zijn besturingssysteem.

Microsoft heeft de reputatie, maar Apple's software bevat ook foutjes en gaten. De maker van Macmachines heeft de nieuwste grote update voor zijn besturingssysteem Mac OS X uitgebracht. De 10.5.3-release is bijna 500 MB groot en bevat diverse verbeteringen. Onder de bugs die Apple hiermee repareert, bevindt zich ook een beveiligingsgat in kalenderprogramma iCal (CORRECTIE: iCal is geen spreadsheet). Informatie over drie kwetsbaarheden in iCal is vorige week vrijgegeven door de beveiligingsonderzoekers die het in januari al hadden ontdekt. Vervolgens hebben zij met Apple samengewerkt om het te repareren, maar die fix werd telkens uitgesteld.

De nu uitgebrachte update is verkrijgbaar voor zowel de client- als de serveruitvoering van OS X 10.5 (codenaam Leopard). Tegelijk daarmee brengt Apple ook een bijbehorende versie van zijn Admin Tools voor OS X, en een beveiligingsupdate die ook in een client- en een servervariant komt. De beveiligingsupdate is ook verkrijgbaar in een Universal-uitvoering, dus voor Intel- en PowerPC-processoren.

Software-ontwikkelaars voor het Mac-platform hebben de afgelopen weken al proefversies van de 10.5.3-update ontvangen. Door de forse wijzigingen in die nieuwe OS X-versie moesten programmeurs hun applicaties testen en eventueel aanpassen. Het gaat onder andere om de compatibiliteit met Apple's backupsoftware Time Machine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb hem gisteren geinstalleerd, gelukkig geen problemen tegengekomen. Het is goed om te zien dat de updates regelmatig doorkomen in kleinere releases ipv 1 servicepack per jaar.

iCal is niet de spreadsheet van Apple, maar de calendar.....Numbers is de spreadsheet

Onder de bugs die Apple hiermee repareert, bevindt zich ook een beveiligingsgat in spreadsheet iCal. Informatie over drie kwetsbaarheden in iCal is vorige week vrijgegeven door de beveiligingsonderzoekers die het in januari al hadden ontdekt.

HIERBOVEN UW TEKST
ALS U ZICH BETER HAD VERDIEPT IN WAT APPLE TE BIEDEN HEEFT DAT KWAM U ERACHTER DAT iCAL GEEN SPREADSHEET IS MAAR EEN KALENDER

Het is me al vaker opgevallen: kennis en objectiviteit zijn bij Computable ver te zoeken als het om Apple/OSX gaat. Zo'n eerste alinea al, waarin meteen wordt gesuggereerd dat Apple's "betere software" imago onterecht is. You are fighting a lost battle...

Ai, oei, schaamte! Inderdaad: iCal is een kalender, geen spreadsheet. Mijn ouwe G4 PowerMac is te lang niet uitgebreid gebruikt, beken ik. En dit artikel heb ik te snel willen maken.
Dat van 'onterechte imago' was niet de suggestie, slechts dat alle software - zelfs die van Apple - foutjes bevat. Een feit, toch?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-30T10:07:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.