Beveiliging draadloos internet valt zwaar tegen

Dit artikel delen:

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Otto Schily vindt dat het bedrijfsleven niet overhaast mee moet doen aan de snel opkomende trend van draadloos internet.

De helft van de lokale contactpunten voor draadloos internet, ook wel hotspots genoemd, blijkt volgens hem in Duitsland onvoldoende beschermd tegen inbraken door hackers. "Deze hotspots worden goedkoop aangeboden, maar we moeten hierdoor niet over het hoofd zien dat de beveiliging van deze systemen ver achterligt bij de snelle expansie van de technologie", aldus de bewindsman dit weekeinde op de Cebit.
 
Op de beurs staan de draadloze systemen volop in de belangstelling. Volgens Schily hebben specialisten voorspeld dat in 2006 alleen al in Europa circa 20 miljoen mensen gebruikmaken van publieke contactpunten voor draadloos internet. De minister hekelde de 'lichtzinnigheid', waarmee het bedrijfsleven meegaat met de trend, zo meldt de Financiële Telegraaf. Hij stelde dat aanbieders vaak niet de beveiligingsprogramma's van fabrikanten activeren en hotspots laten draaien "zonder welke bescherming dan ook". Hierdoor zouden hackers vrij spel krijgen om in te breken in computerbestanden.
 
Schily zegt ondanks zijn zorgen over de beveilinging van draadloos internet niet van plan te zijn de wetgeving aan te scherpen. "Het is geen misdaad om in te loggen op open systemen, tenminste als je er vervolgens niks meedoet." Het stelen en beschadigen van computerbestanden wordt volgens hem al strafbaar gesteld in bestaande wetgeving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

@ Hete post,
Je vergeet dat een WiFi hotspot altijd binnen een bedrijfsnetwerk staat, en vrijwel altijd zonder firewall. Via Internet kom je altijd nog een firewall of Proxy tegen bij je aanval.

Ik neem niet eens de moeite meer om te kijken of er spyware op mijn persoonlijke computer thuis zit, zolang het maar niet al te langzaam gaat werken.
Als de plannen van Big brother trouwens doorgaan, is er over een paar jaar geen enkele privacy meer.
off topic/ leuk trouwens om straks een te kunnen kijken hoe de broncode van sommige banken eruit ziet, je koopt voor enkele eurotjes zo een paar Pakistani om.
on topic/

Het is onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die niet begrijpen dat internet voor iedereen al lang wagenwijd open staat. De beveiliging dient bij de systemen te zitten waar software en data te vinden is. Of je nu draadloos internet opgaat of niet, dit maakt werkelijk geen enkel verschil!

Er zijn zoveel verschillende manieren (?) om WiFi en WiMax (IEEE802.11 A,B,F,G) te beveiligen, als mensen in het algemeen een "open netwerk" maken, en die open gooien voor het publiek, dan gelden in principe toch de zelfde regels van "beveiligen van een computer" als dat de betreffende PC direct op het Internet verbonden is ?
Ik bedoel, waar hebben we het over ?
Men doet net of "open netwerken" die niet veilig zijn, iets nieuws is !
wat dus niet zo is.....

Het gaat pas echt fout als politci gaan denken

Je hebt gelijk Ap,
"Goh, dat wisten we nog niet...."
(BTW: Hoogstaande duitsers; niet over iets zeuren waar je geen verstand van hebt.... )

In de woorden van de onsterfelijke Homer Simpson: D'oh!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.