Wachtwoord-token beveiligt World of Warcraft

Dit artikel delen:

Beveiliging is een serieuze zaak, 's werelds grootste online-multiplayergame ook. Spelontwikkelaar Blizzard biedt nu een wachtwoord-token om de login van World of Warcraft te beveiligen.

De meestgespeelde mmorpg (massively multiplayer online role playing game) World of Warcraft is nu voorzien van serieuze beveiliging voor de inlog van spelers. Sommige fanatieke spelers hebben vele uren in dat spel gestoken, maar soms ook vele dollars, euro's of andere valuta. Zowel de officiële als grijze tot zwarte handel hebben een flinke omzet. Diefstal van de ingame-identiteit kan dan ook een flink probleem zijn.

Spelontwikkelaar Blizzard biedt bezorgde spelers nu voor enkele euro's een wachtwoord-token, de Blizzard Authenticator. Die dongle geeft een eenmalige wachtwoordcode (one-time key) voor identiteitscontrole, waarmee de Blizzard-klanten dan veilig kunnen inloggen op hun spel. Deze beveiliging komt bovenop de regulere combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is echt een GAAF ding. Ik heb er ook 1 gekocht in parijs op de WWI08 en ik wilde dat ik voor mijn vrouw en zoon een mee had genomen. Jammer genoeg waren ze in 4 uurtjes al uitverkocht.
Het werkt prefect, echt een aanrader.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-01T09:58:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.