Managed hosting door True

Windows Update krijgt update

 

Microsoft verbouwt de infrastructuur van zijn Windows Update. De user agent krijgt een update die vooral meer snelheid moet opleveren voor dit distributiesysteem voor beveiligingsupdates.

De Windows Update-dienst van Microsoft scant pc's met Windows XP en Vista op benodigde updates en download die dan. Of biedt ze aan als download indien de dienst niet op volautomatisch staat. Microsoft brengt eind deze maand een update uit voor Windows Update zelf, waardoor die dienst sneller moet werken.

De update is voor de user agent die lokaal op pc's scant of - en zo ja, welke - updates nodig zijn. De nieuwe, snellere agent wordt automatisch geïnstalleerd. Het Microsoft-ontwikkelteam meldt op een blog snelheidsverbeteringen tot wel twintig procent. De update wordt automatisch geïnstalleerd, ook als de pc-beheerder de optie 'updates alleen downloaden' heeft geactiveerd. Alleen het geheel uitschakelen van automatische updates voorkomt dat Windows Update zichzelf bijwerkt.

Miljoenen

De uitrol van de agent-update zal in totaal enkele maanden in beslag nemen. Microsoft wil hiermee de belasting voor Windows Update wat spreiden, hoewel het systeem goed in staat is vele miljoenen downloads per dag te bieden aan de vele miljoenen Windows-pc's in de wereld.

Elke tweede dinsdag van de maand brengt Microsoft nieuwe updates uit. Dat betreft veelal patches voor beveiligingsgaten waar malware misbruik van maakt. Die updates worden massaal gedownload. Microsoft biedt informatie vooraf om systeembeheerders te helpen.

Eigen update-server

De verbouwing van de update-agent geldt ook voor de Windows Server Update Services-software (WSUS). Beheerders kunnen daarmee een eigen update-server draaien voor hun pc-park. Die Microsoft-software kreeg in april dit jaar een update, naar versie 3.0 SP1 (service pack 1). Daarin was ondersteuning voor Windows Server 2008 verwerkt, maar ook enkele prestatieverbeteringen en bug fixes.

In mei vorig jaar is WSUS 3.0 verschenen, die al een prestatieverbetering bracht met de ondersteuning voor 'downstream servers'. Daarmee zijn extra WSUS-servers gedistribueerd in het bedrijfsnetwerk te gebruiken die ondergeschikt zijn aan een hoofdserver voor het verkrijgen van de goedgekeurde updates.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2631229). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Sorry, maar ik kan niet laten hier een grapje over te maken.

Wanneer de update van de updater voor de windows update uitkomt, is het pas echt nieuws! Of mag je dat alleen zeggen bij een update op de update van de updater voor de windows update? Of pas bij nog veel meer iteraties?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×