IE8 blokkeert cross-site malware

Dit artikel delen:

Microsoft werkt hard aan de volgende versie van zijn webbrowser Internet Explorer (IE). IE8 krijgt meer beveiligingsfuncties, waaronder een afweermiddel tegen malware die cross-site scripting (XSS) gebruikt.

De aanstaande nieuwe versie 8 van Microsofts browser Internet Explorer (IE) krijgt vooral meer beveiliging ingebouwd. Microsoft heeft met versie 7 al een broodnodige inhaalslag gemaakt, maar inmiddels ligt de beveiligingslat weer hoger. Enerzijds door de toenemende complexiteit van malware en anderzijds door de recent verschenen versie 3 van concurrent Firefox.

Eén van de nieuwe beveiligingsfuncties in IE8 is een blokkade voor malware die cross-site scripting gebruikt. Daarbij gebruiken kwaadwillenden scripts die op een andere website staan om bezoekers van een site te belagen. Veel van de huidige webdreigingen, met name phishing-aanvallen, gebruiken XSS. IE8 moet deze aanvalsvorm voortaan blokkeren, blogt het IE-ontwikkelteam.

ActiveX aan banden

IE8 krijgt meer nieuwe functies voor beveiliging. Het was al bekend dat de nieuwe browser de omstreden ActiveX-technologie van Microsoft zelf meer aan banden legt. ActiveX-controls zijn voortaan per site in- of uit te schakelen. Microsoft wilde met die technologie interactieve functies mogelijk maken op websites, maar de beveiliging ervan schiet nogal eens tekort.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-08T10:54:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.